Oolong Thee


Voor het maken van Oolong thee krijgen de theeblaadjes na het plukken alle gelegenheid te verwelken. De verwelkte blaadjes worden gekneusd door ze om te gooien in manden en vervolgens enkele uren gefermenteerd. Het fermentatieproces wordt gestopt door de thee te verhitten in pannen of hete lucht trommels en vervolgens te vormen en te drogen. Jade oolongs zijn groener (korter gefermenteerd) dan andere oolongs.

 

Oolong thee staat vooral bekend om zijn positieve effecten op het gewicht. Het is namelijk bewezen dat uw lichaamsvet verminderd als je oolong thee drinkt. Daarnaast helpt oolong thee om op gewicht te blijven en niet aan te komen. Ook is het drinken van oolong thee goed voor hart- en bloedvaten, dit komt vooral doordat deze thee rijk is aan mineralen waaronder calcium, magnesium en kalium. Deze mineralen helpt de hartslag te regulieren en het bloed te ontkalken.

 

 

 

Oolong thee zetten


Oolong thee is een zeer exclusieve theesoort. Vooral de smaak van oolong thee is anders dan bijvoorbeeld witte thee. De smaak is het beste te omschrijven als zeer vol, houtachtig en zacht. Het is vooral erg belangrijk dat de theebladeren de ruimte krijgen om zich goed te ontvouwen. Bij oolong thee zetten zijn een aantal dingen belangrijk:

De hoeveelheid oolong thee

Meet de juiste hoeveelheid thee af, dit is ongeveer 2 gram per kop. Voor de meeste soorten oolong thee is 2 gram voor een kop thee een goed uitgangspunt. Afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan je tot wel 5 keer opgieten.

De temperatuur van het water 

Als richtlijn is oolong thee het beste bereiden bij temperaturen tussen circa 80 en 90 graden. Bij een te laag watertemperatuur krijgen de theebladeren niet de kans om alle smaken af te geven. Een te hoge temperatuur kan er voor zorgen dat de oolong thee bitter gaat smaken.

De tijd om de oolong thee te laten trekken 

Laat de oolong thee tussen de 2 tot 3 minuten trekken. De theebladeren krijgen dan de tijd om zich te ontvouwen en hun unieke smaak af te geven.