Wat vindt jij ervan: vrijdag de 13e

Het is weer eens tijd voor een nieuwe editie van: “Wat vindt jij ervan?”. Vandaag is het vrijdag de 13e, en daar wilde ik het dan ook over hebben. Want; wat vindt jij van “de” ongeluksdag vrijdag de 13e? En heb jij al eens gehoord van paraskevidekatriafobie? 

Vrijdag de 13e staat bekend als de ongeluksdag. Sommigen zijn zich deze dag heel bewust, en anderen niet. Hoe zit dat bij jullie?
Ik heb het vaak eigenlijk niet eens echt door. Want deze maand, april, valt de 13e toevallig op een vrijdag, maar in juli dit jaar ook. En vorig jaar viel de 13e op vrijdag in januari en oktober. Daarom heb ik het zelf vaak pas door wanneer ik het ’s ochtends nieuws- of blogartikelen lees.
Door de dag heen ben ik er niet veel mee bezig, maar af en toe denk ik er wel aan. Bijvoorbeeld als er dan wat gebeurd. Vorig jaar, vrijdag de 13e in oktober, lieten we namelijk op het werk waar ik destijds werkte echt vaak dingen vallen (ik werkte toen in een schoenenwinkel, en het waren voornamelijk lege dozen die steeds vielen, dus het valt mee haha) en was de accu van de auto van mijn vader kapot gegaan.
En dit jaar? Vandaag stond ik niet ingepland om te werken en heb dan ook lekker genoten van mijn vrije dag. Wel ben ik nog naar een kledingwinkel gegaan om een nieuwe legging te kopen voor het werk, maar die hadden ze helaas niet meer in mijn maat. Maar dat komt wel vaker voor haha.

Al eens gehoord van paraskevidekatriafobie? Wanneer iemand deze fobie heeft, heeft deze persoon grote angst voor vrijdag de 13e, in sommige gevallen zo erg dat hij/zij het huis niet uit durft.

Fun fact: in Italie schijnt de ongeluksdag op vrijdag de 17e te vallen.

Maar, hoe denken jullie over vrijdag de 13e? Zijn jullie je deze dag echt bewust, merken jullie dat er op deze dag echt dingen fout gaan? Let me know!

Leave a Reply