Wat vind jij ervan: het is weer vroeg donker

Zoals jullie allemaal vast wel hebben gemerkt is het al weer een tijdje vroeg donker aan het worden, inmiddels al rond 16:30 uur. Sommige mensen vinden dit iets gezelligs hebben, andere mensen vinden dit juist verschrikkelijk. Ik was hier laatst over aan het nadenken, wat leidde tot dit artikel!

Mijn favoriete seizoen is de herfst. Ik hou van die prachtig gekleurde bladeren die dan op de grond liggen. Die fijne winterjas met warme sjaal weer aan. Lekker vroeg kaarsen aanmaken en met een dekentje en warme chocomelk/een kopje thee op de bank kruipen en Netflix/tv kijken of een boek lezen… Ja, ik vind de herfst gezellig! Ook dat het vaak regent vind ik wel wat hebben – zo lang ik lekker binnen zit haha.

Ik hoor vaak om me heen dat de meeste mensen deze periode juist niks vinden. Ze vinden het verschrikkelijk dat het zo vroeg donker word. Ze worden er sneller/vaker moe van, en kunnen niet wachten tot het weer hartje zomer is.

Ergens snap ik dat ook wel weer. Ik merk namelijk zelf ook dat ik rond deze maanden vaak moe ben, wanneer het al vroeg donker word. Het is namelijk toch altijd wennen dat het nu opeens al rond 16:30 uur donker is, terwijl je in de zomer met gemak rond 21 uur nog buiten kunt zitten en het dan pas gaat schemeren.

Dus aan de ene kant vind ik het wat gezelligs hebben, maar aan de andere kant ben ik zelf rond deze maanden vaak moe. Hierbij mijn “wat vind jij ervan” vraag:

Wat vindt jij ervan dat het nu zo vroeg donker word? 

Vindt je het vervelend, of juist wat gezelligs hebben? Merk je dat je rond deze dagen sneller/vaker moe bent of heb je hier niet zo veel last van? En wat vind je van de herfst in het algemeen? Ik ben trouwens ook benieuwd naar welk seizoen jouw favoriet is!

2 Comments

  1. Lieke

    8 december 2017 at 08:17

    Ik werk soms tot 4/5 uur en als ik dan buiten kom is het echt al heel erg donker. Maar omdat ik in de stad werk staat de kerstverlichting aan dus dat maakt mij al wel weer gelukkig <3

  2. Evelyne

    9 december 2017 at 11:41

    Ik hou wel van dat cosy gevoel dat ik na een werkdag de zetel kan induiken en het langzaam donker word. Ik ben er ondertussen al gewoon aan geworden dat het nog donker is wanneer ik vertrek naar het werk ’s ochtends. Want vroeger kon ik daar niet aan wennen. Ik vond het steeds veel te vroeg.

Leave a Reply