Make-up

Voor het eerst wimperextensions! Mijn eerste indruk

Zoals sommigen van jullie wellicht al zagen op Instagram, heb ik vorige week voor het eerst wimperextensions laten zetten. Mijn zus is er al heel lang verslaafd aan, en ik vond het ook altijd super mooi. Tot drie keer toe stond ik op het punt om ook een afspraak te maken, maar deed het uiteindelijk toch maar niet (wat me deels tegenhield was de prijs, daarover later meer). Maar, vorige week besloot ik het toch maar echt te laten doen (ik was twee maanden geleden jarig, en besloot een deel van het geld wat ik toen kreeg te besteden aan de extensions). In dit artikel deel ik met jullie mijn eerste indruk en mijn ervaring tot nu toe!

De reden

De reden dat ik nu toch echt voor wimperextensions ben gegaan is eigenlijk vrij simpel. Sowieso is het echt heel fijn dat je ’s ochtends opstaat met al perfecte wimpers, die je hooguit alleen even hoeft door te borstelen om ze in model te brengen.
Maar daarnaast ook omdat ik altijd wel “ruzie” heb met mijn eigen wimpers. Ik heb op mijn linkeroog veel wimpers, die daarnaast erg kort zijn. Op mijn rechteroog heb ik heel weinig wimpers (ik heb zelfs gaten in de wimperrand), maar de wimpers zijn daar wel erg lang. Oftewel, compleet verschillend dus! En met mascara duurt het vaak erg lang voor ik beide ogen een beetje mooi heb. Ik heb ook al heel vaak nepwimpers gebruikt, maar op een gegeven moment vond ik dat toch een beetje een gedoe met de wimperlijm.
Mijn zus is al heel lang verslaafd aan wimperextensions, en dus zag ik van dichtbij wat het precies inhield, en wat de voordelen zijn. En daarom dus toch overwogen om een afspraak te maken bij een salon.

Soorten

Laat ik eerst even beginnen met het soort wimperextensions die ik heb laten zetten. Er zijn meerdere varianten, waaronder de “One by One” en de “Russian Volume”.
De One by One wimperextensions zijn een stuk natuurlijker, hierbij word per eigen wimper één wimper geplaatst. Dit variant heeft mijn zus het liefst.
Ik heb gekozen voor de Russian Volume. Dit variant is een stuk heftiger: hierbij worden per eigen wimper drie wimpers geplaatst.

De lengte 

Je kan ook de lengte van de wimperextensions kiezen. De medewerker van de salon waar ik mijn wimperextensions heb laten zetten, heeft me goed geïnformeerd en heeft goed geluisterd naar de wensen. Ik ben namelijk dol op volle, heftige wimpers, maar ik wil het ook weer niet te. We zijn daarom gegaan voor de Russian Volume, maar dan met niet al te lange wimpers. Dit omdat Russian Volume van zichzelf al vrij heftig is. En ik ben erg blij met het resultaat, de wimperextensions moesten inderdaad niet langer zijn.

Het plaatsen van de wimperextensions 

De Russian Volume duurt ook wat langer om te zetten. One by One duurt ongeveer een uurtje, terwijl ik bij het plaatsen van de Russian Volume anderhalf uur in de stoel heb gelegen. Maar dat ging eigenlijk zo voorbij.
Nadat we hadden besproken wat mijn wensen waren, mocht ik gaan liggen. Er werd tape onder mijn ogen, op de onderwimpers, geplakt zodat er geen lijm op de onderwimpers kon komen waardoor het oog vast zou plakken. Dit voelt in het begin erg vreemd, maar het wende snel. En toen is ze gewoon begonnen. Het enige wat ik hoefde te doen was liggen, met mijn ogen dicht. Eigenlijk heb ik dus anderhalf uur lekker kunnen chillen haha.
Tijdens het plaatsen van de wimperextensions werden de wimpers tussendoor ook even geborsteld met zo’n soort mascaraborsteltje. Deze kreeg ik ook mee naar huis. Zo kan ik thuis zelf de wimperextensions doorborstelen en in model brengen.
Nadat alle wimperextensions waren geplaatst, werd de lijm even gedroogd en was het klaar.
Toen ik voor het eerst in de spiegel keek, moest ik erg wennen (ik had die dag al de hele dag geen make-up op, dus om dan opeens zo’n heftige ogen te zien was wel even wennen haha). Maar wat vond ik het gaaf zeg! Toen ik weer buiten stond en in de camera van mijn telefoon keek (ja, even een selfie maken haha), was ik er al volledig aan gewend en ik vond het echt prachtig. Vind, want ik ben er nog altijd super blij mee!
En ik heb ook al veel complimenten gekregen over de wimpers. Van collega’s, van mijn kapster, van familieleden… Super leuk om te horen dus!

Mijn ervaring tot nu toe

De wimperextensions zijn vorige week dinsdag gezet, dus ze zitten er nu elf dagen op. Ik kreeg vanuit de salon een foldertje met informatie en tips mee, waar bijvoorbeeld in staat dat de wimperextensions de eerste 48 uur niet in contact mogen komen met water en stoom.
Woensdagochtend, toen ik wakker werd, was ik de wimperextensions eigenlijk vergeten. Dus toen ik in de spiegel keek dacht ik “Oh ja! Ik word nu gewoon wakker met al prachtige wimpers!”. En dat is wel leuk eigenlijk haha! Mijn make-up routine is nu ook gelijk een stuk ingekort, want mascara opdoen hoeft nu niet meer! En eigenlijk is sowieso bijna geen oogmake-up meer nodig, omdat de wimpers al lekker opvallen. Ik ben vorige week een drankje gaan drinken met een vriendin, en toen heb ik wel wat highlighter in de binnenste ooghoeken aangebracht en mascara op de onderwimpers. Voor de zomer lijkt het me leuk om dan een gekleurde oogpotlood nog op de onderste wimperrand aan te brengen.
Ik ben tot nu toe erg tevreden en ik vind het nu al verslavend, gewoon wakker worden met al perfecte wimpers! Je hoeft het hooguit eventjes want door te borstelen om het wat in model te brengen.
Wel heb ik in de tussentijd al twee wimpers verloren, maar dat is normaal.

Refill

Helaas blijven wimperextensions niet voor altijd zitten, maar laten ze na een tijdje los. Dan is het (eventueel) tijd om een nieuwe afspraak bij de salon te maken!
Zoals ik begrijp is het normaal wanneer je na drie à vier weken een nieuwe afspraak moet maken bij de salon om de wimperextensions bij te werken. Ik ben benieuwd hoe de wimpers het bij mij uithouden! Wellicht is het een idee dat ik na de refill afspraak weer een update online zet?

De prijs 

Laat ik het ook nog even hebben over de prijs, want dat is wat me tot drie keer toe heeft tegengehouden. Wimperextensions zijn helaas niet echt goedkoop. De salon waar ik ben geweest vraagt voor een nieuwe Russian Volume set €90,- en voor het bijwerken na vier weken €50,-. Maar dan heb je ook wat! Nu ik het eenmaal zelf heb ervaren heb ik het geld er ook zeker voor over. Weet wel dat iedere salon zijn eigen prijzen hanteert, en dat het bij de ene salon duurder kan zij dan bij de ander. De salon waar ik nu ben geweest is iets duurder dan andere salons in de omgeving, maar ik hoop daardoor wel dat de kwaliteit van de wimperextensions beter is. Dat moeten we dus even afwachten, hoewel ze er na bijna twee weken nog steeds prachtig uitzien. Mijn zus is nu twee keer bij die salon geweest voor One by One wimperextensions en zij is ook erg tevreden.

Eindoordeel (tot nu toe)

Het is zo fijn om wakker te worden met al perfecte wimpers, die je hooguit alleen even hoeft door te borstelen om ze in model te brengen. Ik vind het nu al verslavend haha.
Ik ben heel benieuwd hoe lang de wimperextensions mooi blijven. Zoals ik al aangaf is het normaal wanneer je na drie à vier weken een refill afspraak hebt. Nu, na bijna twee weken, vind ik dat ze er nog erg mooi uitzien.
Dus ik ben tot nu toe zeer tevreden en ben er echt heel blij mee! Ik ben ook blij dat ik nu eindelijk toch de stap heb gezet haha. Is het een leuk idee wanneer ik een nieuwe update online zet wanneer ik een refill afspraak heb gehad?

Ik ben trouwens benieuwd: heb jij ook al eens wimperextensions gehad? Of zou je dat wel eens willen?


De informatie in dit artikel heb ik vernomen uit eigen ervaring of
dat waren de adviezen van de salon waar ik de wimperextensions heb laten plaatsen. 

Mijn advies is dat je even zelf naar een salon belt/mailt om zelf even
alle professionele benodigde informatie/adviezen aan te vragen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *