Typisch Kim week 37 / 2017: Geslaagd voor tweede opleiding, nieuwe camera gekocht, helemaal verkeerd rijden

Vandaag is het tijd voor de allereerste Typisch Kim hier op TypischKim.com! Het was even wennen om afgelopen week foto’s te maken tussendoor, maar ik geloof dat het aardig goed is gelukt! Afgelopen week had ik mijn laatste examen: het mondeling van een project die ik heb moeten maken van mijn receptie stage die ik in de zomer heb gelopen. Ook kocht ik een camera waar ik heel blij mee ben! Daarnaast reed ik helemaal verkeerd waardoor ik niet netjes op tijd was voor het mondeling, heb ik lekker veel kunnen werken, en ben ik lekker gaan uiteten. Kijk je mee?

MAANDAG 11 SEPTEMBER 

Maandagochtend werd ik al vroeg wakker. De dag ervoor, zondag, kwam ik terug van vakantie. Hier kun je er wat over lezen. Ik hoefde pas het ’s middags te werken, dus ik nam van de gelegenheid gebruik door het ’s ochtends al gelijk wat uit te pakken.

Terwijl ik me aan het opmaken was voordat ik vertrok naar het werk, keek ik deze video van Beautygloss. Wauw, wat een mijlpaal zeg! Ik volg haar zelf inmiddels alweer 7 jaar ongeveer…

’s Avonds na het werk plofte ik op de bank met een lekkere kop thee. Op vakantie had ik een heleboel frisse ideeën voor TypischKim.com, en die nam ik nog even door. Je ziet hier een lege pagina van het notitieboekje, omdat ik nog niet ga verklappen wat die ideeën zijn haha!

DINSDAG 12 SEPTEMBER 

Bij het Kruidvat kocht ik deze twee kleedjes die in de folder stonden. Wie weet komt het van pas als achtergrond voor productfoto’s!

Eigenlijk had ik vandaag vrij, maar ik viel in voor een collega. Dus ik ben weer een middagje gaan werken.

Toen ik thuis kwam, kreeg ik een mail van mijn mentor van school. Er stond in dat mijn projectopdracht (over mijn receptie stage afgelopen zomer) was goedgekeurd! Wat was ik niet normaal blij! Ook stond er in de mail dat ik overmorgen al het mondeling zou hebben… Spannend!

Weer in de auto, ik ging het ’s avonds met mijn vader nog even op pad. We reden naar de MediaMarkt, omdat ik me graag wilde laten adviseren over een goede camera. Ik had al wat rondgekeken op internet en de camera die ik op het oog had, hadden ze daar helaas niet in de winkel. We hebben nog even rondgekeken naar de camera’s die ze daar wel hadden liggen, maar ik besloot om de camera die ik al had gezien via de webshop te bestellen.

Ook gingen we nog even naar de Gamma. Onze hele tuin heeft een complete make-over gekregen! Hele andere indeling, het oude gras eruit en nieuw gras kwam ervoor in de plaats, een nieuw tuinhuisje… Daar hoort ook een nieuwe grasmaaier bij! Ook mijn vader had al wat op internet gekeken, en de grasmaaier die hij had gezien hadden ze bij deze Gamma ook niet… Dus die heeft hij diezelfde avond nog thuis via internet besteld.

Eén van die ideeën die ik had voor mijn blog was eigenlijk meer iets waar ik over aan het nadenken was. Het zomerrooster zou stoppen op 15 september, maar het beviel me eigenlijk heel goed om op drie vaste dagen een artikel online te hebben en soms in het weekend een extra artikel. Ik heb er een tijdje over nagedacht en die avond hakte ik de knoop door. Ik verlengde het zomerrooster met een maand (lees hier het artikel), oftewel tot en met 15 oktober. Wie weet ga ik dan wel verder met een artikel iedere dag, of hou ik het rooster vast aan. Voor nu bevalt het enorm om op maandag, woensdag en vrijdag een artikel online te hebben. Daarom ben ik blij met de keuze om het rooster voor nu in ieder geval een maand verlengd te hebben.

WOENSDAG 13 SEPTEMBER 

Ik at weer eens poffertjes, lekker! Ik werkte weer een middagje…

…en toen ik thuiskwam lag mijn camera al op me te wachten! Wat ben ik er onwijs blij mee! Ik testte de camera gelijk uit en wat ben ik blij met de kwaliteit zeg! Ook kocht ik er nog een tasje bij, want door unboxing video’s te bekijken kwam ik erachter dat er bij de camera niks van een tasje of iets dergelijks zat, dus die kocht ik er nog apart bij.

Die avond zat ik weer met een kop thee op de bank en keek ik eerst naar Say Yes To The Dress en daarna naar wat afleveringen van The Vampire Diaries seizoen 7! Uiteindelijk ben ik op tijd naar bed gegaan, want morgen had ik het mondeling… Ik heb me van te voren nog even goed voorbereid, alles doorgenomen en dergelijke…

DONDERDAG 14 SEPTEMBER 

Ik heb donderdag gewoon helemaal geen foto’s gemaakt! Het was me ook het dagje wel…
Van thuis naar school is het ongeveer een half uur rijden. Ik tankte nog even en besloot een uur van te voren al te vertrekken. Ik had het mondeling om 11 uur, en dan krijg je bij school al bijna geen parkeerplaats meer. Dus ik plande wat extra tijd in.
Helaas ging het helemaal fout. Ze waren overal, echt overal aan de weg aan het werken en de navigatie op mijn telefoon herkende de wegen niet meer en wist niet meer waar ik zat. Oftewel, hij kon me niet meer verder de weg wijzen! Ik had geen idee waar ik was, en op een gegeven moment kwam ik bij stoplichten uit om naar links of naar rechts te gaan. Ik koos links, en ik moest uiteindelijk blijkbaar naar rechts… Ik raakte nogal in paniek, omdat ik geen idee had waar ik was beland, ze overal aan de weg aan het werken waren, ik weer belandde op de snelweg en ik over een kwartier het mondeling zou hebben. Eén ding wist ik zeker: ik was op dat moment absoluut niet in de buurt van school. Ik weet niet hoe het me uiteindelijk is gelukt, maar om twee minuten voor 11 uur kwam ik aan bij school. Ik heb geen idee hoe ik uiteindelijk ben gereden, maar ik was er. Een paar straten verderop kun je betaald parkeren en ik besloot dat maar gelijk te doen. Ik wist dat het verspilde tijd zou zijn om nog een plek te zoeken op de parkeerplaatsen van school. Ik sprintte het gebouw in, het was 11:02 uur. Ik meldde me, en de twee docenten die het mondeling zouden afleggen waren onwijs aardig. Ik legde uit waarom ik niet netjes op tijd was, en ze begrepen het volkomen. Ik kreeg een kopje thee, kletsten wat losjes over mijn stage en daarna begonnen we echt met het mondeling. Toen dat achter de rug was, gingen ze even overleggen terwijl ik op de gang stond. Toen ik weer binnen mocht komen zeiden ze dat ik enorm was gegroeid in de afgelopen drie jaar… En dat vond ik een enorm fijn compliment. En toen kwam het verlossende woord: ‘Gefeliciteerd’, zeiden ze terwijl ze me een hand gaven. Ik had het gewoon gehaald! Ik heb in drie jaar tijd twee opleidingen tegelijk gevolgd en ik heb beide diploma’s ook gewoon echt binnen! Het gevoel dat ik had toen ik terug in de auto zat naar huis (op de terugweg ging alles wel gewoon goed en kon ik gewoon doorrijden) kan ik niet echt omschrijven. Ik denk toch wel vooral ongeloof. Ik heb de afgelopen drie jaar zo hard gewerkt, zo veel stress en chaos te voortduren gehad, maar het was het allemaal waard. Na die drie jaar mag ik me vanaf nu zowel Manager Front Office als Manager Verkoper Reizen noemen… Wauw. Twee opleidingen tegelijk in drie jaar. Bizar gewoon. Wanneer ik mijn diploma van Manager Front Office mag ophalen weet ik niet, daar krijg ik nog bericht van.

Die middag heb ik nog gewerkt, en toen ik thuis kwam heb ik de hele avond op de bank gelegen. De nacht ervoor heb ik een flinke migraine aanval gehad, en nu alle emoties van opluchting, ongeloof en dergelijke door me heen raasden, merkte ik pas echt hoe onwijs moe ik was. Ik lag dan ook al rond 20 uur in bed. Ik had de dag erna, de vrijdag, eigenlijk een artikel gepland staan over mijn vakantie, maar ik was echt te moe om hier nog aan te werken en om alle foto’s uit te zoeken. Daarom besloot ik dat het eerste artikel volgende week online zou komen.

VRIJDAG 15 SEPTEMBER 

Vrijdag heb ik alleen van mijn hondjes een foto gemaakt, haha! Die dag ging eigenlijk ook snel voorbij. Ik ben weer een middagje gaan werken, ik heb mijn camera nog uitgetest, en heb ’s avonds lekker op de bank gelegen en keek met iedereen een film. De hondjes lagen er ook gezellig bij zoals je kunt zien.

ZATERDAG 16 SEPTEMBER 

Zaterdagochtend was ik al vroeg wakker. Ik had sowieso al het idee om naar de Action te gaan, en nu ik al zo vroeg wakker was kon ik al lekker vroeg gaan. Normaal is het op zaterdag enorm druk, maar omdat de winkel pas net open was, was het lekker rustig.

Eén van de redenen dat ik naar de Action wilde, was om al wat Halloween spullen te kopen. Ik hoorde dat ze al wat zouden hebben. Ik heb een paar dingetjes meegenomen, maar echt veel versieringen hadden ze (nog?) niet. Het waren voornamelijk verkleedspullen. Ook kwam ik deze lamp tegen die van kleur veranderd, met een soort spookhuis erin. Ik vond het best grappig en twijfelde even om die ook mee te nemen, maar heb het uiteindelijk toch maar niet gedaan.

Op vakantie kreeg ik ook het idee om mijn kamer helemaal om te gooien.  En daar besloot ik dit weekend mee te beginnen! Met hulp van mijn ouders ben ik gaan schuiven met meubels om een nieuwe indeling te krijgen. Ik ging alles na, om alle kasten opnieuw in te delen (mijn kledingkast, mijn make-upkast, de kast naast mijn bureau)… Het project bleek toch wat groter te zijn dan dat ik vooraf had gedacht haha.

ZONDAG 17 SEPTEMBER 

De hele ochtend en middag ben ik nog bezig geweest om alles opnieuw in te delen en te sorteren, haha. Mijn kamer is echt flink veranderd nu! Wat schuiven met meubels alleen al toch al kan doen! Aan het einde van de middag begon ik me klaar te maken, omdat ik zou gaan uiteten met mijn collega’s van het werk! De parttimer van wie ik het nu heb overgenomen gaat dus weg, en om het af te sluiten gingen we met z’n allen gezellig uiteten. Het is ook nog aardig laat geworden, omdat we op het terras (onder warmtelampen uiteraard haha) nog lekker een drankje zijn gaan doen.

En dat was mijn week! Een week waarbij ik toch veel ben bezig geweest. Ik had een examen mondeling, hoorde dat ik ook voor mijn tweede opleiding was geslaagd, ik kocht een camera, veranderde mijn kamer, ben lekker gaan uiteten… Ja, dat was me het weekje wel! Hoe was jullie week?

5 Comments

 1. Florentine

  18 september 2017 at 21:28

  Leuk om te zien! Heerlijk die poffertjes.
  Bizar dat Beautygloss alweer tien jaar bestaat. Ik realiseerde mij dat ik haar ook al een jaar of vijf volg.
  Leuk dat het is uitgegroeid tot wat het nu is. Wat gezellig dat je uit eten ging met je collega’s 🙂

 2. Marloes

  19 september 2017 at 09:05

  Ooh wat een stress zo voor je mondeling. Maar wat goed dat je het gehaald heb! Van harte gefeliciteerd! Fijn om eindelijk je opleiding af te ronden 🙂 Of eigenlijk, opleidingen, haha. Knap hoor!

 3. Irene

  20 september 2017 at 09:37

  Oh dat ken ik maar al te goed met de weg kwijt zijn. Gelukkig was je nog op tijd en heb je het ook nog gehaald! Super respect voor jou, twee opleidingen in 3 jaar!

 4. Kirsty

  21 september 2017 at 16:34

  Leuk om zo mee te kijken met je week! Gefeliciteerd trouwens met het halen van maar liefst twee opleidingen! Wat fijn ook dat de docenten van je mondeling niet moeilijk deden. Vervelend dat je ongetwijfeld net op zo’n dag helemaal om moet rijden! Ik kan mij voorstellen dat je dan al helemaal in de stress schiet. Gelukkig kwam het helemaal goed!

 5. Rebecca

  22 september 2017 at 08:48

  OHHH wat verschrikkelijk frustrerend dat ze altijd overal aan de weg werken. Ik weet gewoon dat wanneer ik ergens heen moet dat het ook gebeurd en dat is zo irritant! Nu heb ik wel enorm veel zin in poffertjes zeg.. YUM!

Leave a Reply