Typisch Kim week 2/2018: lunchen, naar de huisarts, opticien en de carnavalswinkel

Zoals jullie konden lezen in de laatste Typisch Kim, nam ik even een pauze met de wekelijkse verslagen i.v.m. de feestdagen. Maar sinds afgelopen week maak ik weer foto’s van wat ik allemaal die week heb gedaan.

Dit jaar steek ik het overigens wel in een nieuw jasje. In de Typisch Kim edities die jullie van me gewend waren, vertelde ik bij iedere dag wat ik had gedaan, ook als ik na het werk alleen maar lekker op de bank zat en een film keek. Nu, in het nieuwe jaar, besloot ik het anders aan te pakken!
Afgelopen week ben ik naar de huisarts en de opticien gegaan, ben ik lekker gaan lunchen en ben ik naar de carnavalswinkel gegaan…

Ik ga vanaf nu namelijk niet meer vertellen wat ik exact iedere dag heb gedaan, maar ik laat eigenlijk de “highlights” van de afgelopen week zien. Afgelopen week was het dus de eerste keer dat ik op die manier foto’s heb gemaakt. Het zijn nog niet heel foto’s omdat ik er weer even in moest komen, maar ik ben benieuwd wat jullie van dit soort weekverslagen vinden!

Een maandje geleden kreeg ik opeens flinke rugpijn, waarvan ik eerst dacht dat het een kou was. Na twee weken was het nog niet weg, waardoor ik naar de huisarts ben gegaan. Die kon niet duidelijk aangeven wat het was en gaf me pijnstillers mee. Maar ik reageerde heftig op de vervelende bijwerkingen van deze pijnstillers (waaronder een maagzweer – hierdoor had ik dus zowel rugpijn als flinke maagpijn), en de oorzaak van de rugpijn was nog niet aangepakt – want ik had nog steeds rugpijn (hoewel de pijnstillers wel de pijn tijdelijk wegnamen). Afgelopen week ben ik terug naar de huisarts gegaan, die goed voelde dat een spier aan de linkerkant van mijn rug constant op spanning staat, wat dus zo’n flinke pijn oplevert. Ik heb nieuwe medicijnen meegekregen die ook helpen, maar waar ik gelukkig geen vervelende bijwerkingen van krijg. Ook heb ik een afspraak staan bij de osteopaat, zodat hij hopelijk even de spier wat losser kan maken.

Ook kon ik eindelijk mijn nieuwe lenzen ophalen. Het viel me laatst op dat ik van veraf toch wat minder goed zag. Ik was een tijdje terug naar de opticien gegaan, die zei dat mijn sterkte niet was veranderd – maar dat ik over een half jaar dan misschien wel sterkere lenzen nodig had. Dit vond ik heel vreemd, want ik zag nu toch al minder goed?
Ik ben daarom naar een andere opticien gegaan. Die constateerde dat ik in mijn linkeroog een flinke cilinder heb, wat eigenlijk de hele oorzaak is dat ik minder scherp zag. Aha! Het heeft helaas wel lang geduurd voordat de juiste lenzen binnen waren (ik heb nu voor mijn linkeroog lenzen met een soort gewichtje erin), maar ik kon ze afgelopen week ophalen. En wat zie ik nu weer scherp! Ik merk gelukkig duidelijk verschil.

Lieve Elay & Ivy kunnen natuurlijk niet ontbreken in een editie van Typisch Kim!

Vijf januari kwam er een fimpje online op mijn blog en op het Youtube kanaal, ik was namelijk naar de Action gegaan (klik hier om het filmpje te bekijken). In dat filmpje konden jullie ook kastjes zien met een soort vacht. Ik wist op dat moment niet wat ik er van moest vinden, maar uiteindelijk vond ik ze best leuk. Ik ben daarom afgelopen week toch terug gegaan naar de Action om er twee te halen! Ook kocht ik leuke theelichthouders als decoratie op mijn kamer. En ik zag een reinigingsborstel die op batterijen werkt (en een face wash). Hier was ik wel benieuwd naar, dus daar kun je ook nog een review van verwachten!

Afgelopen week heb ik weer veel aan mijn blog gewerkt. Ik heb veel foto’s gemaakt, vooruit geschreven en ik heb weer wat kleine dingen aangepast in de lay-out.

Samen met mijn vader met Elay en Ivy wandelen!

Ik had afgesproken met een goede vriendin. We hadden elkaar al veel te lang niet meer gezien, dus we zijn lekker gaan lunchen. Ook zijn we nog even naar de carnavalswinkel geweest om inspiratie op te doen. Carnaval is al binnenkort! Ik doe dezelfde outfit aan die ik vorig jaar ook aan had, maar ik zag nu nog leuke accessoires die er erg goed bij passen, zoals de diadeem! Ik heb ‘m uiteindelijk niet gekocht, en daar heb ik nu toch wel spijt van haha. Misschien volgende week toch maar even teruggaan…

Zo, dat waren de “highlights” van mijn tweede week van 2018. Ik ben benieuwd wat jullie van deze nieuwe manier vinden, laat gerust je mening achter – vind ik alleen maar handig! Hoe was jullie week afgelopen week?

Leave a Reply