Tag: 15 reisdilemma’s

  17 Comments

   

   

  Voor vandaag heb ik weer een leuke tag! Ik blijf het leuk vinden om ze in te vullen en jullie vinden ze duidelijk ook leuk om te lezen! Tags zijn altijd ook een goede manier om wat meer over een blogger te weten te komen. Voor vandaag de 15 reisdilemma’s tag, om in de vakantie-sfeer te blijven! 

   

  1.  Zonvakantie of wintersportvakantie?

  Ik ben twee keer in mijn leven op wintersport mogen gaan, beide keren met school. Ik ga het liefste lekker van de blauwe piste af, maar wat vind ik skiën gaaf zeg! Het klopt zeker wat men zegt: wanneer je eens bent gaan skiën, ben je verkocht! Toch zou ik eerder voor zonvakantie kiezen om zo meer van de wereld te kunnen zien, maar ik wil zeker vaker gaan skiën in mijn leven!

   

  2. Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland?

  Dit is een moeilijke. Ik vind het heerlijk om dicht bij het strand te zijn, lekker over de boulevard wandelen… Ook vind ik het binnenland geweldig. Ik ga ieder jaar met mijn ouders op kampeervakantie naar Frankrijk. Aan de kust, in de bergen, in het lavendelgebied… Zowel een vakantie aan de kust als een vakantie in het binnenland heeft zo zijn charmes dus ik zou niet direct kunnen kiezen eigenlijk. Precies wat we nu steeds doen: per vakantie afwisselen van gebied!

   

   

  3. Europees eten of Aziatisch eten?

  Dan ga ik toch voor Europees eten. Grieks, Italiaans…

   

  4. Weg met vrienden of weg met partner?

  Op dit moment heb ik geen relatie en ben dit jaar ook niet meer met vrienden op vakantie geweest. Zoals ik al eerder aangaf ga ik binnenkort lekker met mijn ouders mee op kampeervakantie naar Frankrijk! Veel leeftijdsgenoten zullen dit wellicht niet meer doen, maar voor mij is het alsnog mijn ultieme vakantie.

   

  5. Actieve vakantie of luiervakantie?

  Beide! Wanneer ik op vakantie ben, wil ik vooral lekker luieren, lezen, zwemmen, enzovoorts. Maar ik wil ook dolgraag wat van de omgeving zien, dus gaan we ook vaak een dagje naar een grotere stad om bezienswaardigheden te bekijken/bezoeken (en natuurlijk winkelen 😉 ), bezoeken we kleine dorpjes, rondrijden met de auto en zo de omgeving verkennen, enzovoorts. Ik heb niet voor niets een toerisme opleiding gedaan 😉

   

   

  6. Azië of Afrika?

  Ik ben er nog nooit geweest, Azië of Afrika. Maar als ik moet kiezen, lijkt Afrika me indrukwekkender!

   

  7. Barcelona of Rome?

  Rome ben ik al geweest en is zo onwijs prachtig. Ik ben nog nooit in Barcelona geweest. Dus als iemand me zou vragen waar ik eerder heen zou willen, zou ik Barcelona kiezen. Maar Rome blijft prachtig en ik zou er gerust nog eens heen willen.

   

  8. Drie weken kamperen of 1 week luxe hotel?

  Haha, deze spreekt inmiddels voor zich. Normaal gaan we drie weken kamperen in Frankrijk, dit jaar twee. Dit omdat mijn ouders een weekje kwamen kamperen op de camping waar ik mijn receptie stage heb gelopen. Toen ik wat jonger was en we naar Griekenland en Tunesië gingen, verbleven we in een all inclusive hotel. Ik vond het geweldig en zou zeker vaker een weekje naar een verre bestemming willen en in een all inclusive hotel verblijven, maar ik blijf toch echt een kampeermeisje!

   

  9. Citytrip of natuurvakantie?

  Ik denk dat kamperen onder natuurvakantie valt, dus in dat geval kies ik voor natuurvakantie. Maar ik ben ook fan van citytrips en wil die in de toekomst ook meer gaan maken (bijvoorbeeld dus naar Barcelona!).

   

   

  10. Wereldreis of de wereld in meerdere keren zien?

  Ik zeg vaak dat ik een wereldreis wil maken, maar ik denk niet dat ik het zou kunnen om bijvoorbeeld een jaar lang te reizen. Dan zou ik toch mijn favoriete bestemmingen over meerdere keren verdelen.

   

  11. Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien?

  Wow, deze vind ik echt moeilijk. Ik ben een reislustig type, maar ga graag wat eten of op een terrasje zitten met vrienden. Misschien teleurstellend, maar ik kan niet kiezen!

   

  12. Weg met de auto of weg met het vliegtuig?

  Slaat weer een beetje op het kampeermeisje in mij: reizen met de auto! Het is gewoon zo makkelijk en vrij. Maar als ik naar verdere bestemmingen zou reizen in de toekomst, is een vliegtuig natuurlijk veel makkelijker en sneller.

   

  13. Backpacken of cruisen?

  Ik ben heel reislustig, maar ik denk niet dat ik een backpacktype ben! Daarom zou ik voor een cruise gaan. Sowieso eigenlijk, want ik heb nog nooit een cruise gemaakt maar zou het wel heel graag eens willen! Ik heb dankzij mijn stage bij een reisbureau een cruiseschip mogen bezoeken vorig jaar. Dat was erg gaaf!

   

  14. Alles regelen of op de bonnefooi?

  Hoe avontuurlijk het ook is om op de bonnefooi te reizen, zou ik het (nog?) niet durven. Dan zou ik liever alles van te voren goed regelen. Ook wat we tijdens de vakantie gaan bezoeken en dergelijke doe ik van te voren, puur omdat ik het leuk vind om op te zoeken en een lijstje te maken (toerisme opleiding, again haha).

   

  15. Roadtrip of op dezelfde plek blijven?

  Wanneer we kamperen, trekken we er vaak alsnog wat op uit om te rijden naar een grotere stad of rijden we door de omgeving, maar we blijven in die drie weken wel op dezelfde camping. Het lijkt me wel gaaf om eens een roadtrip te maken of een georganiseerde rondreis te doen!

   

  Dat was de tag! Ik vond het onwijs leuk maar ook moeilijk om in te vullen. Wat zijn jullie antwoorden op deze tag?

   

  Categories: Tags

  17 thoughts on “Tag: 15 reisdilemma’s”

  1. Leuk tag! Kamperen blijft heerlijk. Ik denk ook nog met veel plezier terug aan de vakanties van vroeger en hoop dit in de toekomst ook te kunnen doen met misschien wel de hele familie! 🙂 Ik kies wel sowieso voor backpacken. Cruisen trekt met totaal niet. Misschien over 50 jaar, haha!

  2. Leuke tag. Ik hou eigenlijk van vanalles wat. Wij maken tijdens vakanties dan ook diverse uitstapjes. Soms sportief, soms een museum, soms een stad. Ik ben eigenlijk nog nooit buiten Europa geweest, kan ik Europa nog genoeg ontdekken.

  3. Wat leuk om jouw antwoorden te lezen! Ze komen deels overeen met mijn antwoorden die ik zou geven haha. Ik ben echt verliefd geworden op Azië. Afrika trekt mij niet zo erg, maar wie weet ooit wel! Alhoewel er wel een paar landen zijn in Afrika die op mijn lijstje staan… Verder hou ik echt van actieve vakanties. Alleen maar luieren is niks voor mij! Als je ergens bent, dan wil je toch zo veel mogelijk zien? 😀

  4. Sommige keuzes zijn gemakkelijk, maar sommige ook erg lastig! Zoals waar op vakantie. Ik wil alles zien! 🙂 Tussen zon en winter kan ik wel zeker voor een zonvakantie kiezen haha.

  5. Leuk om te lezen! Moeilijke keuzes, ik kon ook niet kiezen bij sommige!

   Ik vind backpacken ook niet bij mij passen, toch ga ik het doen. Ik laat mezelf verassen en heb er echt ontzettend veel zin in. Daarnaast vind ik het wel ook ontzettend spannend hoor!

   Geniet binnenkort lekker van je vakantie, wij gingen vroeger ook altijd kamperen, dat waren echt wel goede tijden hoor! En wij bleven altijd in Nederland dus ook dat is echt heel leuk!

   Liefs, Rosita

  6. Wat een leuke tag, onbewust ben ik hem zelf ook tijdens het lezen aan het invullen en aan het vergelijken haha ;p Die eerste foto met jouw hond is trouwens onwijs leuk, super lief!

  7. Hi! Awww…what a beatiful dog :)) <3<3<3…looks so soft like my alpakawolle :)) 😀 :D….thank your for this post, was really nice to read 😉 Have a nice weekend , yours, Lena 😉

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *