Make-up

Hoe goed werkt de Primark kwastenreiniger? 

Zoals je in dit artikel kunt lezen, ben ik een tijdje terug gezellig wezen winkelen in Eindhoven met mijn zus. Uiteraard wandelden we ook de Primark binnen, want ik wilde graag nepnagels inslaan (dat is ook gelukt, lees hier en hier voor reviews). Mijn zus kocht deze kwastenreiniger, maar gaf hem laatst aan mij omdat zij hem niet zo fijn vond. Ik testte ‘m zelf ook eens uit! 

Wat me wel opviel is dat er geen gebruiksaanwijzing te vinden was. Moest ik de reiniger direct op de kwast sprayen, of eerst op een wattenschijfje en er dan met de kwast in gaan? Of moest de reiniger eerst wat intrekken? Uiteindelijk probeerde ik het volgende:

Dit is de kwast in kwestie waar ik de reiniger mee uitprobeerde. Het is een oogschaduwkwast waar op dat moment nog veel blauwe, sterk gepigmenteerde oogschaduw op zat. Ideaal voor de test!

Ik veegde de kwast flink af aan een wattenschijfje. Gewoon droog, zonder reiniger. Ik bleven vegen totdat er geen oogschaduw meer van af kwam.

 

Vervolgens sprayde ik wat reiniger direct op het kwastje, wachtte ongeveer 10 seconden en veegde de kwast nogmaals af aan een wattenschijfje. Er kwam nog veel product van af!

Na het vegen is de kwast eigenlijk gelijk zo goed als droog. De spray heeft een geur, die naar mijn mening een beetje tussen bloemig en chemisch in zit.

Ik heb de spray nog op meerdere kwasten gebruikt, en ik merkte dat de reiniger echt de laatste restjes op de kwasten nog goed weghaalt!

Mijn zus vond deze spray dus niet zo fijn werken, ik eigenlijk wel. Ik zal hem er zeker vaker bij pakken wanneer ik mijn kwasten weer ga schoonmaken. Wat ik overigens wel vaker moet doen. Reminder voor mezelf dus!

Het flesje van de Primark PS… Blend &Cleanse bevat 100 ml en kost €2,50. Zeker eens het proberen waard.

 

(3) Comments

  1. Zo, dat is wel een stuk goedkoper dan die van M.A.C. Hehe. Ik gebruik ook wel eens gewoon olijfolie en afwasmiddel, dat werkt ook fijn en is nog goedkoper! x

  2. Heel erg, maar ik heb een kwast die ik al ruim zes jaar gebruik van essence en nog NOOIT heb schoongemaakt. Dat is echt een vies geheimpje die ik heb hahaha. Deze reiniger ziet er goed uit en het belangrijkst van alles, nog makkelijk en goedkoop ook!

    1. Typisch Kim says:

      Hahaha, wat ontzettend leuk dat je dat geheimpje deelt! Ik was mijn kwasten ook echt veel te weinig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *