Films en series

Mijn Netflix serie aanraders (en wat staat er nog op mijn planning)

Vrijwel iedereen kent Netflix en de meesten hebben dan ook een account. Waaronder ik! Eerst was ik nooit zo’n persoon die graag series keek, maar inmiddels ben ik ook om. Vandaag laat ik jullie een aantal series zien die ik zelf heb gezien en die ik jullie aanraad, en vertel ik welke series nog op mijn to watch lijst staan.

Als eerste Jane the Virgin, die ik begon met kijken op aanraden van mijn zus. Er staan twee seizoenen op Netflix, maar een vierde is geloof ik al in de maak of staat op de planning. Dit is wat Netflix over Jane the Virgin zegt:

‘Jane Villanueva heeft gezworen kuis te blijven tot haar huwelijk, maar als ze ontdekt dat ze zwanger is door een medische fout, moet ze haar toekomstplannen heroverwegen.’ Leeftijdsadvies: 12+. 

Ik vind het echt een hele leuke serie en kan niet wachten tot seizoen nummer drie ook eindelijk op Netflix staat. Het is romantisch maar vooral hilarisch op sommige momenten. Ook komen er hier en daar wat Spaanse zinnen of woorden voorbij, zodat ik mijn Spaans ook nog een beetje kan bijleren.

Echt een leuke serie!


Gossip Girl 

Ja, wie kent Gossip Girl nou niet? De meeste denk ik echt wel. De serie telt 6 seizoenen. Netflix zegt het volgende:

‘Een groep zeer bevoorrechte leerlingen op een privéschool in Manhattan lijkt met alles weg te komen. Maar een anonieme blogger bekijkt elke stap die ze zetten.’ Leeftijdsadvies: 12+. 

Deze serie moest ik ook echt gaan kijken volgens mijn zus. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! Wat een geweldige serie om naar te kijken. De hele serie zou ik eigenlijk het beste in een woord als “dramaserie” kunnen omschrijven. Wat ik ook zo leuk vond, was dat ze echt door de seizoenen heen opgroeiden. De serie begint dat ze op high school zitten, later in de serie gaan ze studeren en werken. En die allerlaatste aflevering van de hele serie… Ja, echt de moeite waard om te kijken!

 

The Vampire Diaries vond ik ook echt geweldig. Zoals de titel doet vemoeden gaat het over vampieren. De serie is romantisch, spannend en natuurlijk fantasy. Er staan 6 seizoenen op Netflix, het laatste seizoen van de serie is seizoen acht. Dit zegt Netflix over de serie:

‘Opgesloten in tienerlichamen strijden de twistende vampierbroers Stefan en Damon om de liefde van de innemende tiener Elena.’ Leeftijdsadvies: 16+. 

Zoals ik al aangaf, is de serie gebaseerd op vampiers. Ik vind de serie romantisch en spannend. Ik denk eerder wel dat mensen rond mijn leeftijd de serie het meest zal aanspreken.

Deze series heb ik onlangs bekeken en vind ik echt aanraders, mocht je nog opzoek zijn naar leuke series op Netflix.


Las Chicas Del Cable

Met deze serie ben ik zeer recent begonnen. Het is een Spaanse serie, die zich afspeelt in de jaren 20. Tot nu toe staat alleen het eerste seizoen op Netflix. Of er meer seizoenen bestaan, weet ik niet. Het seizoen telt 8 afleveringen, waarvan één aflevering zo’n 50 tot 60 minuten duurt in tegenstelling tot de meeste andere series. De afleveringen van de gemiddelde serie duren ongeveer 40 minuten. Netflix zegt over Las Chicas Del Cable het volgende:

‘In de jaren 20 luiden vier telefonistes van de Spaanse telefoonmaatschappij een revolutie in terwijl ze omgaan met romantiek, vriendschap en de moderne werkplek.’ Leeftijdsadvies: 16+. 

Ik kan nog niet veel over deze serie zeggen, omdat ik pas een beetje heb gezien. De serie spreekt me wel aan en wil graag de volgende aflevering zien.

Over naar de series die nog in mijn to watch lijst staan!

Mijn zus blijft me vertellen dat ik echt Orange is the new Black moet gaan kijken. Deze serie is ook er populair op Netflix. Zodra ik alle afleveringen van Las Chicas Del Cable heb gezien, ga ik aan deze serie beginnen. Op Netflix staan 5 seizoenen op me te wachten! Dit zegt Netflix over deze serie:

‘Deze met een Emmy bekroonde serie van de maker van ‘Weeds’ is het verhaal van een gegoede New Yorkse die in een vrouwenbajes belandt door een misdaad uit haar verleden.’ Leeftijdsadvies: 16+.  

Ik ben benieuwd! Ik ga dus eerst de andere serie afkijken voor ik aan deze begin. Hebben jullie deze serie al gezien?


Pretty Little Liars
is ook op aanraden van mijn zus, zij vond deze serie ook erg leuk. Op een gegeven moment wel een beetje langdradig geloof ik, maar ik ben alsnog benieuwd. De serie telt maar liefst 7 seizoenen! Netflix zegt het volgende:

‘Vier vroegere schoolvriendinnen werken samen als een mysterieuze afperser hun geheimen bekend dreigt te maken. Elke week een nieuwe aflevering.’ Leeftijdsadvies: 12+. 

Ja, deze serie trekt me ook wel! Ik ben erg benieuwd. Maar ik ga eerst aan Orange is the New Black beginnen denk ik.

Zo, ik ben nog wel even zoet! Welke serie kijk jij op dit moment en wat zijn jouw aanraders?

6 thoughts on “Mijn Netflix serie aanraders (en wat staat er nog op mijn planning)”

  1. The Vampire Diarieees! Guilty pleasure hierzo! Er staan intussen 7 seizoenen op Netflix, hoor. Ik wacht vol smart op het laatste. :’D
    Orange Is the New Black is inderdaad echt een aanrader! Pretty Little Liars heb ik ook volledig gezien. ‘Een beetje langdradig’ is het minste dat je kan zeggen, maar toch wou ik weten hoe het eindigde, haha.

  2. TVD was in de eerste seizoenen geweldig, maar ik vond het daarna echt inkakken om eerlijk te zijn. Het einde deed de show ook echt geen recht. Zonde. Zelfde geldt wat mij betreft voor PLL. Maar beiden zijn het wel verslavende series. 🙂 x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *