Kleding en accessoires

Koningsdag make-up en nagels!

Vandaag is het Koningsdag! En daarom leek het me leuk om een make-uplook te verzinnen waarin uiteraard de kleuren rood, wit, blauw en oranje terugkomen! Ik laat jullie de look en de gebruikte producten zien, en vertel hoe ik de look heb gemaakt!

Naast mijn basismake-up (foundation, mascara, etc.) gebruikte ik deze producten:

  • I Heart Make-up Chocolate Orange palette
  • Essence My Musthaves Eyeshadow: 16 Dare To Wear
  • Essence Metal Chrome blush: 10 My Name Is Gold, Rosé Gold
  • Catrice Art Couleurs Eyeshadow: 010 Look Like You
  • Catrice Kohl Kajal Eyepencil: 040 White
  • Essence Metal Art Eye&Lipliner: 03 Coppy Right
  • Catrice ICONails Gel Lacquer nagellak: 46 Work Hard, Play Orange

Nadat ik mijn basismake-up had aangebracht, bracht ik het witte oogpotlood aan over mijn hele ooglid als oogschaduwbasis. Omdat het een witte kleur is, worden de oogschaduwkleuren intenser/gepigmenteerder.

Dan is het tijd voor oogschaduw! Ik gebruikte een felle, oranje kleur om aan te brengen in de arcadeboog.

Om de Nederlandse vlag op mijn oogleden te maken, gebruikte ik de rode kleur uit het palette. Wanneer je je ooglid in drie delen indeelt, breng je de rode oogschaduw aan in het binnenste deel.

En dan de blauwe oogschaduw! Deze bracht ik aan in het buitenste 1/3 deel van mijn ooglid.

De witte oogschaduw komt uiteraard in het midden van het ooglid! Ik bracht de oogschaduw ook een beetje aan over de rand van de rode/blauwe oogschaduw, zodat je geen harde lijnen hebt, maar dat de kleuren soepel in elkaar overlopen.

Deze eyeliner is koper van kleur met een oranje ondertoon, en leek me dus perfect voor deze ooglook!

(highlighter is zo moeilijk om te fotograferen!)

Essence noemt dit product een blush, maar het is toch wel echt een highlighter. Dit product bracht ik aan in de binnenste ooghoeken en onder de wenkbrauw. Daarna bracht ik deze highlighter ook aan op mijn jeukbeenderen en een beetje op mijn neus.

Ik maakte de ooglook af door wat mascara aan te brengen.

En dan: lipstick! Op de foto’s lijkt hij erg rood, maar het is een erg felle, oranje kleur. Erg geschikt dus voor Koningsdag!

De nagels mogen uiteraard ook niet vergeten worden! Dit is ook een felle oranje kleur.

En dan is dit de look! Wat vinden jullie ervan? Gaan jullie Koningsdag vieren? Ik sta vandaag op om te werken, maar ik draag wel de highlighter, nagellak, eyeliner en lipstick om vandaag toch een beetje in het thema te blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *