Ik heb werk! + leuke samenwerkingen voor Typisch Kim

Ik heb leuk nieuws! Zoals jullie in dit artikel konden lezen, ben ik net afgestudeerd in toerisme maar had ik moeite om een baan hierin te vinden. Inmiddels is het me gelukt om een baan te vinden, hoewel het niet in de toerisme branche is. Daarnaast komen er allemaal leuke samenwerken voor Typisch Kim in mijn inbox, dus ik vertel er graag meer over!

Zoals ik al zei, ben ik afgestudeerd in toerisme; eind juli.  Dit is nog het hoogseizoen. Dit betekend dat er amper vacatures online stonden voor receptioniste. Verkoper reizen (reisbureau) vacatures in de buurt waren er al helemaal niet. Uiteraard zocht ik ook al tijdens mijn stage, maar dat waren ook niet veel vacatures. De vacatures die wel online stonden (receptie) en waar ik op reageerde, kreeg ik van te horen dat ik te weinig ervaring had (mijn receptie stage duurde drie maanden). Dit vind ik altijd heel vervelend, ik moet toch ergens meer ervaring opdoen? Op deze manier lukte dat ook niet echt.
Officieel heb ik mijn manager front office diploma nog niet, omdat ik net een examenopdracht heb ingeleverd, dit goedgekeurd moet worden en deze dan nog volgende maand mondeling moet verdedigen. Maar, bij veel vacatures stond dat een algemene toeristische diploma (mijn manager verkoper reizen diploma dus bijvoorbeeld) al voldoende was. Maar helaas, werk zoeken binnen toerisme ging me op dat moment niet helemaal soepel af.

Maar, op twee augustus besloot ik het anders te doen. Ik was nu al zo lang aan het zoeken naar vacatures binnen toerisme en er waren bijna geen vacatures of, wanneer ik had gesolliciteerd, had ik te weinig ervaring, dat ik besloot verder te kijken.
Met goede moed in mijn schoenen liep ik door het centrum, met een stapel van mijn geprinte cv’s in mijn handtas. Winkel in, winkel uit. Ik heb tijdens mijn opleiding (na school, in zomervakanties) bij veel verschillende winkels gewerkt, dus heb al veel winkelervaring.
Ik kon bij veel winkels mijn cv achterlaten, en nadat ik bij een winkel weer naar buiten liep en de straat nog niet uit was, werd ik gebeld. Of ik over twee uur op gesprek kon komen! Wauw, dat had ik nog nooit meegemaakt!
Het gesprek verliep erg goed en ik had een leuke klik met de leidinggevende. We verzamelden alle gegevens en na het gesprek heb ik gelijk mijn contract mogen tekenen: ik werk nu parttime bij een schoenenwinkel! Ik vind het erg leuk werk en het team is ook ontzettend leuk. Ik heb er al een paar werkdagen opzitten!
Het is dus geen baan binnen toerisme, maar ik heb tenminste nu vast werk. Ik kan al lekker sparen en werken, en hou in de tussentijd wel de toerisme vacatures in de gaten. Ik heb met de leidinggevende afgesproken dat wanneer er een toerisme baan op mijn pad komt en dit nog tijdens mijn contract bij de schoenenwinkel valt, ik dit kan aangeven en een maand nog uitwerk voordat ik bij het toeristische bedrijf (hotel, camping, reisbureau, etc.) begin. Hartstikke fijn dus!

En zoals jullie al konden lezen in de titel, komen er ook een hoop leuke samenwerkingen voor Typisch Kim mijn inbox binnen gerold! Ik vind dit echt onwijs leuk. Toen TypischKim nog geen eigen domein had ging het al goed, maar nu het TypischKim.com is, gaat het alleen maar beter! Ik ga nog niet verklappen wat de samenwerkingen precies inhouden, maar dit zullen jullie vanzelf zien!

Omdat ik nu parttime en niet fulltime werk, heb ik nog een aantal vrije dagen in de week die ik dus ook goed kan besteden aan het bloggen. Ik ben ook druk bezig met het vooruit schrijven van artikels zodat wanneer ik op vakantie ben, jullie toch nog genoeg leesvoer hebben hier op TypischKim!

Comments

 1. Lieke

  Ik weet als geen ander hoe lastig is een baan te vinden binnen de toerisme en recreatie branche. Ik heb er uiteindelijk een baan gevonden, met veel zoeken haha. Leuk dat je voor nu al een baan hebt, nu kun je lekker rustig zoeken naar iets wat aansluit bij je opleiding 🙂

 2. Sylvia

  Gefeliciteerd met je vaste baan! Jammer dat het niet in het toerisme is. Ik ben benieuwd naartoe je samenwerkingen altijd leuk om dit te mogen doen. Leuke blog heb je trouwens ik ga je gezellig volgen

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 3. Romy

  Wat een onwijs leuk nieuws, zowel van je baan als van de samenwerkingen. Gefeliciteerd! Hopelijk kom je in de toekomst alsnog een leuke baan in het toerisme tegen. Ik vond het solliciteren ook best een uitdaging, zeker als starter, maar het is al zo fijn dat je nu een leuke baan hebt voor totdat je iets anders hebt gevonden 🙂

 4. Eva

  Lastig inderdaad he om een baan te vinden. Ik zat zelf vorig jaar na het afstuderen 3 maanden zonder werk en toen ik aan mijn laatste spaarcentjes begon kwam er ineens wat aanwaaien 🙂 Nu werk ik zelf voor een reisorganisatie in Den Haag maar het is nog erg klein dus we nemen alleen stagiaires aan, anders was het misschien nog wat voor je.
  Wel fijn dat je nu een andere baan hebt om in ieder geval te kunnen leven haha!

  1. Post
   Author
   Typisch Kim

   Oef, wel goed om te horen dat er uiteindelijk toch nog iets op je pad kwam, net op tijd! Leuk dat je met me mee dacht, maar als Limburgse zou het wat ver zijn om iedere dag naar Den Haag te reizen haha!

 5. Oui Nahalie

  Super leuk dat je het naar je zin hebt bij je nieuwe baan, misschien niet helemaal wat je ooit gedacht had maar dat je het naar je zin hebt is goud waard:-)

  Ben benieuwd verder naar je samenwerkingen:-)
  Je hebt mij nieuwschierig gemaakt!

  Liefs, Nathalie

 6. Eveline Fleur

  Zo herkenbaar meis. Toen ik was afgestudeerd als grafisch ontwerper was het crisis en kon ik geen werk vinden. Inmiddels heb ik een fulltime baan waarbij ik design en schrijven kan combineren en daar heb ik het enorm naar mijn zin! Daarnaast blog ik ook nog, hihi. Super leuk dat er allemaal leuke samenwerkingen aankomen meis. Ik ben heel benieuwd! Gefeliciteerd met je baan in ieder geval en success met het solliciteren voor een baan in het toerisme! Als je nog hulp nodig hebt om je CV (visueel) op te laten vallen, dan wil ik je wel helpen als designer hoor. Liefs Eveline

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *