Overig

Het eerste echte logo van TypischKim.com!

Hij staat al van donderdagavond online, het eerste echte logo van TypischKim.com!
Wat vinden jullie ervan? Ik was al erg lang op zoek naar een echt logo voor mijn blog, in plaats van alleen TypischKim.com uitgetypt te hebben.
Toen ik zag dat AnnaJirina t-shirts aan het ontwerpen was, en daarmee ook logo’s en visitekaartjes, besloot ik om contact met haar op te nemen. En dankzij haar staat nu dit prachtige logo bovenaan mijn blog! Vandaag laat ik jullie een soort behind the scenes zien: hoe het logo precies tot stand is gekomen!

De wensen 

Allereerst bespraken we de wensen. Ik wilde namelijk graag dat het logo mij/mijn blog goed omschrijft. Dus een laptop en een fotocamera was erg belangrijk voor mij. Verder ben ik dol op thee, dus wilde ik ook graag iets van een kopje thee erbij. Dat gold ook voor make-up/nagellak. Ook ben ik dol op lezen, dus als er iets van een boek bij kon leek me dat ook erg leuk! Verder reis ik ook erg graag, het leek me tof als daar ook iets mee gedaan kon worden.
Ik gaf aan dat ik ook zat te denken aan een cocktail en een schaaltje nacho’s (want ja, dat is typisch Kim haha), maar dat hebben we uiteindelijk achterwege gelaten omdat het dan toch wat te druk zou worden.
Qua kleuren vind ik groen, blauw en roze erg mooi samen, dat hebben we ook kunnen aanhouden.
Gelukkig reageerde Anna heel positief en enthousiast, en gaf aan dat het helemaal in haar straatje past!

De eerste schets

Toen ik zag dat ik een nieuwe mail in mijn inbox had met de eerste schets, wist ik niet hoe snel ik de mail moest openen haha! Toen ik de eerste schets zag, was ik zo enthousiast! Dit was hetzelfde idee wat ik ook in gedachten had. Zo fijn als je samen op één lijn zit!
Is ook altijd erg fijn bij de kapper vind ik, dat je vertelt wat je graag wilt, de kapper z’n gang laat gaan en dan super blij bent met het resultaat. Maar goed dat terzijde haha!
Ik was al erg enthousiast over de eerste schets, maar wilde graag het “reizen” wat meer in het logo brengen. Daarom vroeg ik of het wellicht mogelijk was om op het beeldscherm een strand te tekenen. Wellicht met een koffer erbij? En dan naast het kopje thee een potje nagellak en wat van make-up. Ook vond ik het fijner als er TypischKim.com onder het logo kwam te staan, in plaats van TypischKim.

De tweede schets

Dat was allemaal helemaal geen probleem! Toen ik de tweede schets zag, zag ik het logo al helemaal tot leven komen.
Ik wilde graag een groot logo, maar het formaat was op dit moment erg groot. Zodanig groot dat wanneer je op mijn blog zou komen, alleen het logo ziet, en pas wanneer je naar beneden scrolt de rest van mijn blog ziet. Ik vond het daarom fijner wanneer het formaat wat kleiner kon zijn.
Kijk ook eens naar hoe gaaf ze de zee heeft gemaakt!

De derde schets

Kijk eens al die leuke details op het beeldscherm! En ook het potje nagellak en de lipstick maken het helemaal af. Het formaat was nu ook een stuk mooier zo.
Ook werd TypischKim.com met hoofdletters uitgetypt. Het enige waar ik op dat moment nog over aan het twijfelen was, was de roze kleur. Ik mailde Anna terug met de vraag of ze met kleurcodes werkt, en dat is zo. Ik heb namelijk een specifieke zalmroze kleur die ik gebruik voor de koppen in artikelen, en het leek me mooi als die roze kleur terug kon komen in het logo…

De vierde en laatste schets

En dat werd zonder problemen aangepast. De roze kleur is uiteindelijk donkerder uitgevallen, maar ik vind het eigenlijk veel mooier zo! We hebben het daarom zo gelaten.
Ook dat het blauw van het boek een stuk feller is vind ik erg tof. Het is nu allemaal een stuk intenser om het zo even te zeggen. Ik vind het prachtig!

Met gepaste trots presenteer ik u… Het eerste echte logo van TypischKim.com! Ik ben er zo onwijs blij mee! Het is precies wat ik ook voor ogen had en het beeld mij/mijn blog erg goed uit!

Ik wil bij deze graag Anna van StudioAnnaJirina bedanken voor alle moeite, top service en uiteraard het prachtige logo! Haar website is vandaag live gegaan, neem zeker eens een kijkje!
Iedere keer dat ik nu naar het logo kijk, ben ik gewoon echt blij en trots!

(6) Comments

  1. Ik reageerde net al op Instagram, maar ook nog even zo! Echt mooi geworden zeg, fijn dat ze zo flexibel was om je op- en aanmerkingen op een goede manier te verwerken. Heel leuk!

    1. Wat een lief compliment, dankjewel!

  2. Wat een leuk artikel is het geworden zeg! Super leuk om te lezen dat je zo blij bent met het logo! Ik heb hem met veel plezier voor je ontworpen! 🙂

    1. Super leuk om te horen! Dankjewel!

  3. Aaah, wat is het leuk geworden! Heeft ze erg goed gedaan. 🙂

    1. Wat lief, dankjewel! Ja hè, ik ben er ook erg blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *