Essence heeft weer een geslaagde limited edition collectie genaamd “Cubanita” tot en met augustus in de winkels liggen. Ik kocht een paar prachtige producten van de collectie en ik laat ze jullie graag zien.

Ik heb niet alle producten gekocht. Er waren ook nog lipglossjes (maar bij het swatchen in de winkel plakten die ontzettend), een cushion product om je wenkbrauwen in te vullen (ik vul mijn wenkbrauwen praktisch nooit in), een schuin afgesneden kwast met aan de andere kant zo’n mascaraborsteltje (zo’n schuin afgesneden kwast gebruik ik nooit, en zo’n kaal mascaraborsteltje heb ik al), vier kleuren nagellak (die zagen er stuk voor stuk echt mooi uit, maar op dit moment zit ik in een fase waarin ik alleen maar kant en klare nepnagels opdoe. Misschien dat ik ze alsnog koop als je de producten met korting kunt kopen), en als laatste nog een leuk klein tasje. Dit soort tasjes, die altijd in limited editions zitten, vind ik altijd erg leuk en handig maar koop ik altijd wanneer de collectie officieel niet meer in de schappen ligt en je die left over producten kunt kopen met korting.

Essence Cubanita LE jumbo highlighter – €3,89 

Laten we beginnen met de jumbo highlighter. Dit is een prachtig zachtgouden kleur. Wanneer je het doosje openmaakt zie je niet alleen een mooi printje in de highlighter gedrukt, maar ruik je ook een heerlijke kokosgeur. Dit ruik je maar even. Normaal weet ik het nooit echt met producten met specifieke geurtjes, maar dit is heel aangenaam en zomers, juist helemaal niet storend!
De swatches zien er goed uit, maar eenmaal aangebracht op je gezicht is hij toch vrij subtiel, dus ik dip mijn kwast dan graag voor een tweede keer in de highlighter. Ik probeerde foto’s te maken van de highlighter op mijn gezicht, maar het was erg moeilijk om deze op de foto te krijgen! Een lookfoto kun je beneden aan dit artikel vinden. Je moet wel even goed zoeken naar de highlighter haha. De kleur eenmaal op je gezicht is hetzelfde als op de swatch op mijn hand, maar pakt wel subtieler uit helaas. Toch zou ik ‘m er vaker bij pakken en dan wat heftiger aanbrengen.

Essence Cubanita LE banana powder – €3,89 

Over naar de banana powder. Ik hoorde altijd al veel over zo’n product, maar heb er nog nooit een geprobeerd. Deze van Essence was dus de eerste! Als je het potje opendraait kom je zo’n applicatorsponsje (hoe heet dat ook alweer precies?) tegen, en vervolgens nog een plastic laagje over de gaatjes waar de poeder uitkomt. Deze eenmaal eraf gehaald en het sponsje in de poeder gedipt te hebben, zie je dat de poeder inderdaad erg gelig is.
Je kunt volgens Essence ook baken met deze poeder. Dit probeerde ik op de plekken die bij mij erg gaan glanzen (kin, naast mijn neus), maar de poeder kon dit door de dag heen toch niet tegenhouden.
Tip: een poeder die dit wel goed doet (o.a. door middel van baken) is de Essence All About Matt poeder.
Wel bracht ik hem aan over mijn hele gezicht, na de gewone Essence poeder. Op de lookfoto beneden in dit artikel zie je het resultaat. Die is erg minimaal, maar mijn gezicht ziet er toch net wat frisser uit. Wat ik ook merkte is dat als je een roze foundation gebruikt, hij dit wat neutraliseert.
Kortom, voor het tegenhouden van glans is hij voor mij niet sterk genoeg, maar om een mooie frisse finish over je hele gezicht vind ik ‘m wel erg mooi.

Essence Cubanita LE balmy tint – €2,39 

Vervolgens kocht ik nog de balmy tint. Dit is een lipbalsem die reageert op de PH-waarde van je huid. Oftewel, van te voren weet je eigenlijk niet goed hoe de kleur gaat uitpakken: pas nadat je de balsem op je lippen aanbrengt! De swatch op mijn arm vond ik al erg mooi. Toen ik de balsem op mijn lippen aanbracht, kleurde hij al gelijk roze. Ik merkte dat je de balsem goed op kan bouwen wat betreft kleur. Hoe meer laagjes je aanbrengt, hoe donkerder en intenser de kleur word. Op de lookfoto beneden in artikel heb ik meerdere laagjes aangebracht, omdat ik dat mooier vond dan een subtiel laagje.

Essence Cubanita LE gel eyeliner pens – €1,99 per stuk 

Dan hebben we als laatste de oogpotloden in een prachtige shimmery blauwe tint en een donkere oudroze tint. Bij het swatchen merkte ik hoe onwijs zacht te potloden zijn. Nadeel daarvan is dat ze snel kunnen breken tijdens het gebruiken, dus draai het potloodje niet te ver naar buiten. Een voordeel is dat ze echt onzettend goed gepigmenteerd zijn! Ik gebruik deze potloodjes graag op mijn onderste wimperrand om net wat meer kleur toe te voegen aan een ooglook.


En hier zijn de lookfoto’s! Op deze foto’s draag ik een paar laagjes balmy tint, banana powder over mijn hele gezicht en de jumbo highlighter op het hoogste punt van mijn wangen. De highlighter valt inderdaad wat weg op de foto, maar in het echt was hij wel aanwezig, vooral na een tweede laagje.

Ik ben heel tevreden met de producten en raad je dan ook zeker aan om eens in het schap van deze limited edition rond te snuffelen.

14 thoughts on “Essence Cubanita limited edition collectie review

  1. Ik vind dit een hele leuke collectie. Ik heb zelf ook een aantal producten aangeschaft. Ik heb de Banana Powder, Jumbo Highlighter, de roze lipgloss en het wenkbrauwborsteltje. Ik ben vooral heel blij met de highlighter (hij ruikt ook zo lekker!).

    1. Ja de highlighter ruikt inderdaad echt lekker, en helemaal niet overheersend. Je hebt de lipgloss gekocht, vind jij hem niet plakken?

  2. Mooie collectie is het hoor! Ik zou zelf voor de highlighter en banana powder gaan, deze producten spreken mij het meest aan. Soms is een subtiele highlighter ook mooi 🙂

  3. Die highlighted lijkt mij prima geschikt voor mijn gezicht, het mag hier best subtiel namelijk haha. Ik vind het een mooie collectie van Essence.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Primark holografische "chroming" nepnagels - Meteorite

wo aug 16 , 2017
Essence heeft weer een geslaagde limited edition collectie genaamd “Cubanita” tot en met augustus in de winkels liggen. Ik kocht een paar prachtige producten van […]