Een nieuw avontuur

Eergisteren kwam er een nieuwe editie van Typisch Kim online, maar toen heb ik iets weggelaten wat er die week is gebeurd, omdat ik daar een apart artikel over wilde maken. En dat is dit artikel: ik heb namelijk een nieuwe baan!

Ervaring 

Zoals jullie wellicht weten, heb ik zowel een diploma front office manager als een diploma manager verkoper reizen.
Ik werk op dit moment bij een prachtig kasteel/hotel, inmiddels drie maanden. Toen ik er solliciteerde had ik een half jaar ervaring in het werken in een reisbureau en drie maanden ervaring in het werken bij de receptie (die stage werd ingekort zodat leerlingen makkelijker konden overstappen op een andere studie, zonder een tussenjaar te moeten nemen omdat we anders pas rond oktober zouden afstuderen).
Toen ik drie maanden geleden solliciteerde, was ik ervan overtuigd dat ik graag receptioniste wilde zijn.

Maar er ontbrak iets 

Ongeveer drie weken geleden merkte ik dat er wat ontbrak op het werk. Ik vond het werk echt heel erg leuk en het team was geweldig, maar er miste iets. Ik praatte er thuis over, want ik wist niet precies wat.
Ik dacht er best veel over na, en op een gegeven moment had ik het door. Ik mis de reiswereld. Ik mis bezig zijn met vluchten, bestemmingen, dat soort dingen. En om een lijstje met wensen te hebben om daar vervolgens wat passend bij te zoeken. En toen ik me dat bedacht, wist ik dat het dat was wat er ontbrak.
Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij mijn huidige werkgever, ik vind het werk als receptioniste ook zeker leuk, maar ik merk dat werken in een reisbureau uiteindelijk toch beter bij me past.

En toen ging het allemaal erg snel 

Ik ben toen op de achtergrond gaan kijken naar vacatures. Mocht ik toevallig iets tegenkomen, kon ik daar altijd op reageren. En werd het niets, dan was er niks aan de hand want ik had het wel erg goed bij mijn huidige werkgever.
Maar toen is het allemaal heel erg snel gegaan. Binnen anderhalve week heb ik namelijk twee gesprekken gehad en heb ik een fulltime contract aangeboden gekregen bij een reisbureau! Ik heb toen nog in een filiaal van de reisbureauketen meegekeken, om te zien wat voor systemen ze gebruiken, en om een wat beter beeld te krijgen. En ik was erg positief! Ik merkte toen echt dat het dat was wat ik graag wilde doen.
Begrijp me niet verkeerd, ik vind receptioniste zijn ook echt heel erg leuk, maar ik heb gewoon ontdekt dat het werken in een reisbureau beter bij me past.
Ik ben vorige week op mijn vrije dag naar het werk gegaan, om er even rustig over te praten. Ze waren allemaal zo lief en begripvol, en vonden het erg chique dat deze deur voor me openstond. En dat vind ik zo fijn, hoe ze reageerden!
Ik gaf toen ook aan dat ik het erg leuk vond op het werk, en dat ik zo blij was met het fijne team. Toen gaven zij ook aan dat je het werk moet doen dat je graag wilt doen. En nu er ook een deur naar dat werk voor me opstond…

Midden juli kan ik fulltime aan de slag in een reisbureau. Het is allemaal erg snel gegaan en hoewel ik het ook wel spannend vind, heb ik er ook erg veel zin in!

1 Comment

  1. Linda

    6 juni 2018 at 20:10

    Super blij voor je!

Leave a Reply