Action oval brushes set

Een hele poos geleden wandelde ik weer rond in de Action. Wat voor nieuwe beauty items zullen ze nu hebben? Ik kwam deze oval brushes tegen. Dit soort make-upkwasten zag ik wel eens vaker op internet, dat was op een gegeven moment best een hype geworden! Fijn dat Action nu een budget variant heeft. Ik nam het setje mee en testte het uit! 

In het setje zitten drie oval kwasten. Een hele grote, een middelgrote en een super smalle kwast. Wat me wel echt direct opviel, was dat de stelen van de kwasten van goedkoop plastic zijn gemaakt. Dit vond ik niet direct heel storend, omdat ik wist dat de kwasten van Action zijn. Ik vond wel dat de steel van de grote kwast breder had mogen zijn, het voelde nu een beetje lomp aan tijdens het gebruik: zo’n grote dikke kwast en dan zo’n dun steeltje.

 

Laten we beginnen bij de grote kwast. Bij mijn eerste poging gebruikte ik een dekkende, dikke en matte foundation. Toen ik de helft van mijn wang had gedaan, zag ik het al: deze foundation en kwast gaan niet samen! Er ontstonden veel strepen, zoals je wel eens had bij zo’n typische old school platte foundationkwast – maar dan erger. Ik maakte mijn wang schoon en probeerde het met een dunne cc cream. Helaas, hetzelfde gebeurde: overal strepen en vegen. Nee, ik kon er niks beters van maken. Mijn derde en laatste poging bestond uit de kwast proberen met een primer. Ik heb de primer een paar dagen met de kwast aangebracht, maar mijn gezicht begon sneller te glimmen dan wanneer ik het gewoon met mijn handen zou insmeren. Oftewel: deze kwast zorgde er dus voor dat de primer minder goed zijn werk deed! Ik heb het een paar dagen geprobeerd, maar op al die dagen viel het me erg op. Ik heb niet extra veel rondgerend of iets die dag… Balen! De grote kwast vond ik dus niet zo fijn.

 

Dan de middelgrote kwast. Deze leek me fijn om concealer onder de ogen mee te blenden. Dus, mijn primer en foundation zaten er perfect op nu ik de primer uitsmeerde met mijn handen en de foundation aanbracht met een make-upsponsje. Ik smeerde vol goede moed concealer onder mijn ogen en probeerde het te blenden met de middelgrote kwast. Maar nee, het blendde totaal niet mooi in met de foundation. Je zag de concealer duidelijk zitten en nu werden ook de lijntjes onder mijn ogen geaccentueerd, terwijl ik dit probleem nooit heb met een make-upsponsje. Nee, deze kwast zou ik er helaas ook niet graag nog eens bijpakken.

 

En als laatste dit schattige kwastje. Hij is zo smal, dat ik eerst niet zo goed wist wat ik hiermee zou kunnen doen. Ik probeerde hiermee foundation op mijn oogleden aan te brengen, maar dit was uiteindelijk toch ook niet zo fijn in gebruik. Het werkte gewoon net niet.

Ik vind het erg balen, het hadden fijne kwasten kunnen zijn! Ik krijg er geen mooi egaal effect mee en het smalle kwastje is eigenlijk te smal om echt iets mee te doen. Helaas! Het setje was in ieder geval €3,95. Geen geld voor drie kwasten, maar het resultaat en het gebruik ervan is me toch wat tegengevallen.

7 Comments

 1. Anne-Wil

  30 augustus 2017 at 08:32

  Ik denk dat die smalle kwast voor het contouren van je neus is? Haha. Anders weet ik het ook niet! Jammer dat ze niet fijn in gebruik zijn. Bedankt voor je review! x

  1. Typisch Kim

   1 september 2017 at 15:04

   Hmm, zou kunnen! Daar heb ik hem inderdaad nog niet voor geprobeerd.

 2. Romy

  30 augustus 2017 at 10:45

  Echt zonde dat het niets geworden is, zeker voor zo’n budgetprijsje had het een topontdekking kunnen zijn. Achjaa altijd een beetje hit & misses bij de action denk ik 🙂

  1. Typisch Kim

   1 september 2017 at 15:03

   Haha precies. Daarom vind ik het ook zo leuk om beauty items van de Action te proberen: het kost weinig maar vaak zitten er pareltjes tussen, zoals die highlighters!

 3. Kayla

  3 september 2017 at 17:13

  Jammer dat deze set tegenvalt! Ik ben de set helaas nog niet tegengekomen in de Action, wil ze ook wel eens proberen.

 4. Florentine

  3 september 2017 at 21:17

  Jammer!! Wel erg leuk dat je ze hebt uitgeprobeerd. Ik vind het leuk om erover te lezen!
  Liefs, Florentine

 5. gea

  6 september 2017 at 17:27

  Wat jammer dat ze zo tegen vallen! Ik had ze ook al zien liggen in de winkel .

Leave a Reply