Twee jaar geleden kocht ik op de jaarlijkse Paasmarkt mijn eerste boek van Suzanne Vermeer. Vorig jaar kocht ik op diezelfde markt mijn tweede boek, omdat de eerste me onwijs goed bevallen was. Het tweede boek had ik ook binnen no time uit. Dus ik besloot nummer drie, vier en vijf bij een boekenhandel en een filiaal van Kruidvat te kopen… 

Hier kwam ik pas achter bij boek nummer twee: Suzanne Vermeer is een pseudoniem! Zoals je hierboven kunt lezen ben ik duidelijk niet de enige die de boeken steengoed vind: maar liefst alle titels zijn in de bestsellerlijst verschenen! Wauw!

Even in het kort: het pseudoniem Suzanne Vermeer schrijft vakantiethrillers (zowel zomerse boeken die zich afspelen in bijvoorbeeld Italië of Kroatië, en boeken die zich afspelen tijdens de winter of in skigebieden). Dit word ook duidelijk wanneer je de achterkant van de boeken leest dadelijk.

Dit is het eerste boek die ik van Suzanne Vermeer kocht en tevens ook het enige wintergerelateerde boek in mijn bezit: Après-Ski. Ik vond dit zo’n gaaf boek, dat ik op diezelfde Paasmarkt een jaar later besloot om nog een boek van de auteur te kopen.

En dit is dus boek nummer twee: Goudkust. Ik heb deze in een paar dagen uitgelezen. Nog geen week! Iedere vrije minuut zat ik in dit boek.

Wat ik heel sterk vind is dat de spanning goed word opgebouwd in beide boeken. Die spanning blijft eigenlijk ook vrijwel constant. Je wilt het boek eigenlijk niet meer wegleggen, pas nadat je het echt uit hebt! De auteur beschrijft de locaties goed, alsof je er echt zelf bij bent. De personages worden goed en duidelijk uitgewerkt en de schrijfstijl leest gemakkelijk weg.

Route du Soleil
Hittegolf
Bella Italia

En deze bovenstaande drie boeken heb ik recent gekocht (niet allemaal tegelijk hoor haha) en ga ik lekker lezen op vakantie, daar heb ik ze speciaal voor bewaard! Ik kan deze dus nog niet beoordelen omdat ik deze nog niet heb gelezen, maar ik weet zeker dat ze me ook heel goed gaan bevallen. Hebben jullie interesse in een uitgebreide review/recensie van deze boeken?

De onderste drie boeken gaan dus lekker mee op vakantie. Ik ben benieuwd, maar ik denk dat ik deze ook binnen no time zal hebben uitgelezen! Hebben jullie al eens een boek van Suzanne Vermeer gelezen?

7 thoughts on “Absolute aanrader: de boeken van Suzanne Vermeer

  1. Ik heb pseudoniemen nooit goed begrepen. Ik vind het raar, willen die mensen hun naam dan niet onder hun werk?
    Nog nooit van deze auteur gehoord, trouwens! Lijken me best spannende boeken. 🙂

    1. De boeken die ik tot nu toe gelezen heb zijn niet eng, maar spannend. Er zitten spannende momenten in zoals achtervolgingen. Je word echt meegesleept en wilt maar blijven lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Shoplog: 1+1 nagellakactie Kruidvat, Beautygloss wimpers, Ici Paris nagellak

za sep 30 , 2017
Twee jaar geleden kocht ik op de jaarlijkse Paasmarkt mijn eerste boek van Suzanne Vermeer. Vorig jaar kocht ik op diezelfde markt mijn tweede boek, omdat […]